Vindelnrökt Fläskkarré med medelhavsinspirerad potatissallad

Vindelnrökt Fläskkarré med medelhavsinspirerad potatissallad

Gör så här

Koka potatis i riktigt saltat vatten tills den är mjuk. Låt svalna. Tärna paprikan i ca 1×1 cm stora kuber, finhacka rödlök och strimla sugarsnaps. Hacka eller riv bladspenaten i grova bitar. Ta upp soltorkade tomater ur oljan, men se till att spara oljan till salladen. Skär tomaterna i mindre bitar.

När potatisen har svalnat något så skivar du den också i mindre bitar, behåll gärna skalet på. Blanda paprika, rödlök, sugar snaps, soltorkade tomater, potatis, bladspenat och fetaost som du smular sönder i en stor skål. Häll över den sparade oljan och pressa över saften från en citron. Blanda försiktigt om salladen och smaka av med salt och peppar.

Skär Vindelnrökt fläskkarré i tunna skivor och servera tillsammans med potatissalladen. Smaklig måltid!

Ingredienser

4 portioner
400g Vindelnrökt fläskkarré
450g amandinepotatis
½ röd paprika
½ röd lök
150g sugarsnaps
4 nävar bladspenat
1 fetaost, ca 150g
200g soltorkade tomater i olja + oljan till dressing
1 citron
salt och peppar