Press & priser

Chark SM 2018

Vindelns Rökeri ställde återigen upp i Chark-SM under 2018. Guldkvalitets-stämplar ströddes över såväl Sidfläsk med svål som vår Delikatessida. Vår flatrökta Skinka erhöll en silver-stämpel och vår stolthet Vindelnrökt Fläskkarré utsågs återigen till Svensk Mästare. Det är första gången samma företag vinner med samma produkt två SM i rad. Chark-SM går av stapeln vartannat år och hålls på Eriksbergshallen i Göteborg.

Chark SM 2016

Vi ställde upp med fem produkter i Chark-SM 2016, samtliga belönades med kvalitetssigill och vi blev faktiskt Svenska Mästare i klassen Rökta Helköttsprodukter med vår Vindelnrökta Fläskkarré. Sidfläsket säkrade dubbla guldmedaljer, både för den bitpackade med svål och den färdigskivade utan svål. Därtill fick vår Flatrökta skinka en silvermedalj och Nätskinkan belönades med Brons. Vi är naturligtvis stolta, glada och hedrade över detta.

Vindelforsgalan 2016

“Priset Årets varumärke 2016 går till två företagare som under året lanserat flera nya produkter, satt Vindeln på den nationella delikatesskartan, investerat i Vindeln och visar väg för ett starkt varumärke framgent. Vinnaren är Vindelns Rökeri, Robin Karlsson och Fredrik Jonsson.” – löd motiveringen när vi äntrade scenen på Vindelforsgalan 2016. Vi är naturligtvis omåttligt stolta över ett varumärkespris i Vindeln. Det inspirerar oss till att fortsätta satsa på verksamheten och jobba vidare med vårt fina varumärke som 2017 fyller 100 år.

DI-Gasell 2016

Ett gasellföretag bidrar till att skapa nya jobb i Sverige. En gasell har: Offentliggjort minst 4 årsredovisningar (under samma period minst fördubblad sin omsättning), en omsättning som överstiger 10 mkr (ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt), minst tio anställda (i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner), de senaste tre åren kontinuerligt ökat omsättningen (en gasell har också sunda finanser). – När Vindelns Rökeri för åren 2012-2015 klarat samtliga krav blev vi utsedda till DI-Gasell – vi är alltså ett av Sveriges snabbast, och sundast, växande företag.

Reportage om Vindelns Rökeri

Tidningen Land
100-årig tradition gav Svensk mästartitel

Affärsliv 24
Länsföretag Svenska Mästare

Affärsliv24
Känd ost lanseras i ny smak

Affärsliv24
Rökeri bygger ut och lanserar nya produkter