Vindelnrökt Fläskkarré med ägg- och ostkräm

De här små bitarna är supergoda till glögg, som tilltugg till fördrinkar av olika slag, de passar också bra på buffén, påskbordet, julbordet eller som en god förrätt.

Vindelnrökt Fläskkarré med ägg- och ostkräm

Gör så här

Gör i ordning ett vattenbad (en kastrull med vatten på spisen och en bunke där botten precis tar i vattenytan i kastrullen.) Blanda ägg, ost och mjölk i bunken, vispa runt ordentligt. Ställ sedan bunken ovanpå kastrullen och slå på värmen. Det ska inte koka så medelhög värme. Rör om i äggsmeten under tiden den värms tills smeten tjocknar. Om du har en termometer så ska äggsmeten komma upp i 80 grader. Värm inte för mycket så att äggen blir kokta.

Skär fyra ca 5 mm tjocka skivor av fläskkarrén, dela i mindre munsbitar och stek i en panna med lite olja tills de fått fin färg på båda sidorna. Låt bitarna rinna av på lite hushållspapper och svalna.

Lägg bitarna på ett uppläggningsfat och toppa med en klick av ägg- och ostkrämen. Garnera med gräslök. Servera och njut!

Ingredienser

4 portioner
ca 160g Vindelnrökt fläskkarré
olja att steka i
8 strån gräslök

Ägg- och ostkräm

2 ägg
40g Västerbottensost
2 msk standardmjölk