Tunnbrödssnittar med Vindelnrökt Fläskkarré, dijonnaise och äppelsallad

Tunnbrödssnittar med Vindelnrökt Fläskkarré, dijonnaise och äppelsallad

Gör så här

Börja med dijonnaise:
Lägg äggula och dijonsenap i en bunke och vispa tills det blir lite fluffigt. Samtidigt som du vispar kraftigt häller du försiktigt ner olja (till en början droppvis, för att sedan hälla i en tunn stråle) i ägg och senaptsblandningen. Allt eftersom kommer majonnäsen att tjockna, om du tycker att den blir för tjock så häller du i lite vatten. 

Äppelsallad:
Dela äpplet i fyra delar och skär bort kärnhuset. Gör sedan tunna skivor som du strimlar i små ”tändstickor”. Gör samma sak med rädisorna. Lägg i en skål och blanda med resterande ingredienser.

Skiva fläskkarrén i tunna skivor.

Lägg ut fyra skivor tunnbröd och bred på ett lager med dijonnaise. Lägg den skivade fläskkarrén ovanpå och rulla ihop. Skär lagom stora snittar av bröden och lägg på ett fat. Toppa snittarna med äppelsalladen, servera och njut!

Tips!

Om du inte ids göra din egen majonnäs kan du ta 2 dl färdig majonnäs och blanda med 2 msk dijonsenap, smaka av med lite salt. Inte lika gott som hemmagjord men nästan!

Ingredienser

4 rullar, ca 40 snittar
4 skivor mjukt tunnbröd, t ex Polarbröd Sarek
120g Vindelnrökt fläskkarré

Dijonnaise

1 äggula
2 msk dijonsenap
2 dl rapsolja
0,5 tsk sherryvinäger
salt

Äppelsallad

1 äpple (gärna med rött skal)
8 rädisor
1 msk kallpressad rapsolja
1 tsk sherryvinäger
1 tsk honung
0,5 dl persilja