Torsk med Vindelnrökt Sidfläsk

Knaperstekt Vindelnrökt sidfläsk tillsammans med fisk blir fantastiskt gott, tillför sälta och röksmak och lyfter hela rätten. Testa det här receptet och prova dig gärna fram med andra fiskrätter också.

Torsk med Vindelnrökt Sidfläsk

Gör så här

Värm ugnen till 120 grader. Tärna och stek det Vindelnrökta sidfläsket, låt det rinna av på papper. Sätt en stor ugnsfast stekpanna på värme eller använd en ugnsform. Häll i och smörj formen med olivolja. Lägg i fisken med lite mellanrum. Salta och peppra och vänd runt torsken i olivoljan. Sätt in fisken i ugnen. Ugnsbaka cirka 30-45 minuter. Torsken bör nå en kärntemperatur på ca 50 grader.

Börja gärna koka potatis under tiden och förbered övriga tillbehör. Skala och riv pepparroten fint. Smält smöret och koka ärtorna. Vid servering, strö över det tärnade sidfläsket och riven pepparrot. Servera potatis, ärtor och brynt smör till.

Ingredienser

4 portioner
2 bitar torsk, cirka 300 gram styck
100 gram Vindelnrökt sidfläsk
2 msk olivolja
4 krm salt
2 krm vitpeppar
1 bit pepparrot, ca 5 cm

Till servering

potatis (gärna mandelpotatis)
gröna ärtor
brynt smör

Kategorier