Smörgåstårta med Vindelnrökt Skinka

Gör så här

Fyllning 1: Blanda leverpastej och bostongurka i en skål, låt stå i rumstemperatur.

Fyllning 2: Lägg alla ingredienser förutom crème fraiche i en matberedare och mixa till en massa. Blanda därefter i crème fraiche och smaka av med citronsaft.

Fyllning 3: Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Montering: Lägg ut det första brödet på ett passande fat. Var försiktig så att det inte går av i mindre bitar när du vecklar ut det. Pensla brödet med lite mjölk och fördela sedan fyllning 1 över första lagret. Lägg på ett till lager med bröd och pensla med mjölk. Bred sedan ut fyllning 2 och lägg på ett till lager med bröd och pensla med mjölk. Bred ut fyllning 3 och lägg på det sista brödet.

Topping: Blanda crème fraiche och majonnäs. Pensla tårtan runt om med blandningen. Klä tårtan runtom med salladsblad. På toppen varvar du skivor av Vindelnrökt skinka som du rullat ihop med skivor av ost, bygg utifrån och in tills du täckt hela tårtan. Toppa sedan med tunt skivad rädisa och gräslök. Servera och njut!

Tips!

Smörgåstårtan kan med fördel göras en dag innan, då blir den extra saftig. En fördel kan dock vara att vänta med topping och dekoration tills tillfället för servering så kommer tårtan att se snyggast ut.

Ingredienser

1 smörgåstårta, ca 8 portioner
2 paket Jubileumskaka (Polarbröd)
2 dl mjölk till att pensla bröden

Fyllning 1

0,5 dl bostongurka
200g bakad leverpastej

Fyllning 2

80g syltlök
80g äpple (ett litet äpple)
80g soltorkade tomater
0,5 citron, saften
1,5 dl crème fraiche

Fyllning 3

1 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
4 hårdkokta ägg, grovt hackade
150g Vindelnrökt sidfläsk, knaperstekt i små kuber
0,5 rödlök, finhackad
1 tsk sherryvinäger
1 krm tabasco

Topping

1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 kruka bladsallad
2–3 paket Vindelnrökt skinka
1 frp lagrad ost, skivad 150–300g
4 rädisor, tunt skivade
2 msk gräslök, finhackad

Smörgåstårta med Vindelnrökt Skinka

Ingredienser

1 smörgåstårta, ca 8 portioner

2 paket Jubileumskaka (Polarbröd)
2 dl mjölk till att pensla bröden

Fyllning 1

0,5 dl bostongurka
200g bakad leverpastej

Fyllning 2

80g syltlök
80g äpple (ett litet äpple)
80g soltorkade tomater
0,5 citron, saften
1,5 dl crème fraiche

Fyllning 3

1 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
4 hårdkokta ägg, grovt hackade
150g Vindelnrökt sidfläsk, knaperstekt i små kuber
0,5 rödlök, finhackad
1 tsk sherryvinäger
1 krm tabasco

Topping

1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 kruka bladsallad
2–3 paket Vindelnrökt skinka
1 frp lagrad ost, skivad 150–300g
4 rädisor, tunt skivade
2 msk gräslök, finhackad

Gör så här:

Fyllning 1: Blanda leverpastej och bostongurka i en skål, låt stå i rumstemperatur.

Fyllning 2: Lägg alla ingredienser förutom crème fraiche i en matberedare och mixa till en massa. Blanda därefter i crème fraiche och smaka av med citronsaft.

Fyllning 3: Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Montering: Lägg ut det första brödet på ett passande fat. Var försiktig så att det inte går av i mindre bitar när du vecklar ut det. Pensla brödet med lite mjölk och fördela sedan fyllning 1 över första lagret. Lägg på ett till lager med bröd och pensla med mjölk. Bred sedan ut fyllning 2 och lägg på ett till lager med bröd och pensla med mjölk. Bred ut fyllning 3 och lägg på det sista brödet.

Topping: Blanda crème fraiche och majonnäs. Pensla tårtan runt om med blandningen. Klä tårtan runtom med salladsblad. På toppen varvar du skivor av Vindelnrökt skinka som du rullat ihop med skivor av ost, bygg utifrån och in tills du täckt hela tårtan. Toppa sedan med tunt skivad rädisa och gräslök. Servera och njut!

Tips!

Smörgåstårtan kan med fördel göras en dag innan, då blir den extra saftig. En fördel kan dock vara att vänta med topping och dekoration tills tillfället för servering så kommer tårtan att se snyggast ut.

Se fler recept på vindelnrokt.se/recept