Sallad med Vindelnrökt Skinka, melon och fetaost

Sallad med Vindelnrökt Skinka, melon och fetaost

Gör så här

Börja med att vispa ihop olivolja, vinäger och salt till en vinägrett. Riv salladen i bitar, blanda med ruccolan, skölj och låt rinna av. Blanda salladen med melon och rödlök, vänd ner vinägretten och lägg upp på 4 tallrikar eller ett stort fat. Toppa med fetaost och Vindelnrökt skinka, strö över chiliflakes och nymalen svartpeppar.

Ingredienser

4 portioner
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger
½ tsk salt
ca 400g blandade salladsblad
100g ruccola
2 rödlökar, tunt skivade
400g cantaloupe- eller honungsmelon, skuren i ca 2 cm stora bitar
300g Vindelnrökt skinka, tunt skivad
200g fetaost, bruten i bitar
chiliflakes
svartpeppar