Rostad färskpotatis-sallad med Vindelnrökt Skinka, gulbetor och getostkräm

Rostad färskpotatis-sallad med Vindelnrökt Skinka, gulbetor och getostkräm

Gör så här

Sätt ugnen på 225˚C. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta, blanda runt. Ställ i mitten av ugnen ca 20-30 minuter tills potatisen är mjuk. Koka under tiden gulbetorna ca 20 minuter tills de är mjuka, skölj sedan av med kallt vatten och tryck av skalet med händerna. Skär betorna i 2 cm stora kuber.

När potatisen är i ugnen och betorna kokar på spisen kan du förbereda getostkrämen. Koka upp grädde i en kastrull, dra av från spisen, smula ned getosten och mixa slätt med stavmixer. Vänd sedan ned crème fraiche lite i taget. Ställ i kylen tills krämen kallnat och det är dags att servera.

Vispa ihop rapsolja, vinäger, senap och honung till vinägretten. Blanda med med den ljumna potatisen, betor, rödlök, ruccola och pumpakärnor. Lägg upp salladen på fyra tallrikar eller ett stort fat och toppa med Vindelnrökt skinka och strö över fint skuren gräslök. Gör gärna ett ägg av getostkrämen (doppa en matsked i varmt vatten så är det lätt att forma ett snyggt ägg av krämen) och lägg på toppen av salladen och dra några varv med pepparkvarnen precis innan servering.

Ingredienser

4 portioner
400 g färskpotatis, halverade
2 msk rapsolja
1 msk salt
200 g gulbetor

Getostkräm

100 g vispgrädde
200 g getost, chevré, riven i bitar
100 g crème fraiche

Vinägrett

6 msk rapsolja
3 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
1 tsk honung
1 rödlök, tunt skivad
50 g ruccola
1 dl rostade pumpakärnor
600 g Vindelnrökt skinka, tunt skivad
gräslök, finskuren
svartpeppar

Relaterade produkter

Vindelnrökt Skinka, Nät