Rökmästarens potatislåda med Vindelnrökt Fläskkarré

Vår egen variant på Janssons frestelse men med Vindelnrökt fläskkarré istället för ansjovis, minst lika gott!

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Riv potatisen på den grova delen på rivjärnet. Tärna fläskkarrén i ca 1 cm stora kuber. Blanda med alla övriga ingredienser. Smaka av med salt och eventuellt lite mer sambal oelek. Lägg över i en ugnssäker form. Grädda ca 40 min. Går utmärkt att grädda i portionsformar istället för en stor form. Minska då tiden i ugn till ca 25-30 minuter. Känn efter med provsticka att potatisen är klar eftersom tiden i ugn varierar ganska mycket mellan olika formar och ugnar.

Tips!

I det här receptet går det utmärkt att byta ut fläskkarrén mot skinka eller sidfläsk!

Ingredienser

4-6 portioner
900g potatis av fast typ
200g Vindelnrökt fläskkarré
4 dl vispgrädde
2 ägg
1 tsk sambal oelek
2 dl riven Västerbottensost
salt

Relaterade produkter

Vindelnrökt Fläskkarré

Rökmästarens potatislåda med Vindelnrökt Fläskkarré

Vår egen variant på Janssons frestelse men med Vindelnrökt fläskkarré istället för ansjovis, minst lika gott!

Ingredienser

4-6 portioner

900g potatis av fast typ
200g Vindelnrökt fläskkarré
4 dl vispgrädde
2 ägg
1 tsk sambal oelek
2 dl riven Västerbottensost
salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Riv potatisen på den grova delen på rivjärnet. Tärna fläskkarrén i ca 1 cm stora kuber. Blanda med alla övriga ingredienser. Smaka av med salt och eventuellt lite mer sambal oelek. Lägg över i en ugnssäker form. Grädda ca 40 min. Går utmärkt att grädda i portionsformar istället för en stor form. Minska då tiden i ugn till ca 25-30 minuter. Känn efter med provsticka att potatisen är klar eftersom tiden i ugn varierar ganska mycket mellan olika formar och ugnar.

Tips!

I det här receptet går det utmärkt att byta ut fläskkarrén mot skinka eller sidfläsk!

Se fler recept på vindelnrokt.se/recept