Råraka med kräm på Vindelnrökt Skinka och picklad rödlök

Råraka med kräm på Vindelnrökt Skinka och picklad rödlök

Gör så här

Börja med picklad rödlök:
Koka upp vatten, vinäger, honung och salt. Ta bort pannan från spisen, lägg i rödlöksskivorna och låt dra cirka 30 minuter.

Råraka:
Blanda potatisen med salt och peppar, stek på medelvärme i olja och smör tills den får fin färg på båda sidorna. Välj om du vill göra en stor eller flera små rårakor.

Skinkkräm:
Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Servering:
Lägg en klick skinkkräm på varje råraka, toppa med sikrom eller löjrom och dekorera med picklad rödlök.

Tips!

Istället för en stor eller flera stora rårakor går det bra att göra många små och servera som tilltugg, förrätt eller på en buffé!

Ingredienser

4 portioner

Råraka

400g riven potatis
4g salt
1 tsk grovmalen svartpeppar

Skinkkräm

120g fintärnat Vindelnrökt skinka
2 st finstrimlade salladslökar
1/2 dl crème fraîche
1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
2 tsk riven pepparrot
salt
svartpeppar

Picklad rödlök

1 st tunt skivad rödlök
2 dl vatten
1/2 dl vitvinsvinäger
2 tsk honung
1 tsk salt

Till servering

sikrom eller löjrom, alt röd caviar