Raggmunkar med Vindelnrökt Sidfläsk och rårörda lingon

Raggmunkar med Vindelnrökt Sidfläsk och rårörda lingon

Gör så här

Börja med rårörda lingon. Lägg lingon och socker i en skål, rör om med jämna mellanrum tills sockret har smält.

Ta fram en bunke. Lägg i vetemjöl och salt, häll därefter på hälften av mjölken samtidigt som du vispar till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken och äggen. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn. Lägg potatisen i smeten och blanda runt.

Värm en stekpanna med en klick smör i, häll en skopa av raggmunksmeten i pannan och stek ett par minuter på varje sida. Se till att de får fin färg och blir lite krispiga. När du stekt alla raggmunkar steker du det Vindelnrökta sidfläsket hastigt i pannan tills det fått fin färg och blivit lite knaprigt.

Servera raggmunkarna med det Vindelnrökta sidfläsket och lägg en sked rårörda lingon ovanpå. Smaklig måltid!

Ingredienser

4 portioner
600g Vindelnrökt sidfläsk
700 g fast potatis
4 dl standardmjölk
2 dl vetemjöl
1 st ägg
2 st äggulor
1 tsk salt
smör till stekning

Rårörda lingon

4 dl lingon
2 dl strösocker

Relaterade produkter

Vindelnrökt Sidfläsk