Pulled pork på Vindelnrökt Fläskkarré

Pulled pork, eller dragen gris som vi ibland kallar det på svenska, har blivit väldigt populärt och det beror såklart på att det är så gott och sköter sig ganska självt i ugnen när du gör något annat. Goda tillbehör är ungefär det vi brukar ha till tacos så varför inte testa pulled pork istället nästa gång? Gör grytan kvällen före eller gör en rejäl sats och frys in så är det bara att värma när det är dags att äta. Vindelnrökt fläskkarré ger en god röksmak som passar extra bra till pulled pork!

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Värm en ugnsfast gryta på spisen med lite neutral rapsolja. Lägg i lök, vitlök och torkad chipotle. Stek några minuter på medelhög värme så att det får färg.

Lägg i paprikapulver, oregano och fräs någon minut. Tillsätt tomatpuré och låt det steka ytterligare ett par minuter.

Lägg i hela biten Vindelnrökt fläskkarré, häll på rött vin och passerade tomater. Låt alltsammans koka upp och sätt sedan in hela grytan ugnen ca 1,5 – 2 timmar (eller tills köttet går lätt att dra isär). Medan köttet blir klart i ugnen förbereder du tillbehören.

Rostad majs: Häll upp majsen i en ugnsform och häll över rapsolja, paprikapulver och salt, rör om. Baka i ugnen ca 45 minuter eller tills majsen är ordentligt rostad och har fått färg. Rör om då och då. Häll upp i en skål.

Salsa verde: Mixa physalis (utan skalen), grovt hackad silverlök, koriander, jalapeño (ta bort stjälken), lime och flingsalt i en bunke tills allt är finfördelat. Lägg upp salsan i en skål.

Lägg upp karrén på en skärbräda när den är färdig. Mixa sedan ingredienserna som är kvar i grytan med en stavmixer till en slät sås. Plocka isär köttet med två gafflar och blanda sedan med såsen. Servera i grytan eller lägg upp i en skål.

Duka upp bordet med pulled pork, salsa och rostad majs. Servera gärna i tortillabröd. Det blir extra gott med guacamole och naturell crème fraiche till. Prova gärna olika tillbehör och använd dina favoriter. Smaklig måltid!

Ingredienser

4 portioner
600g Vindelnrökt fläskkarré
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
2 torkade chipotle chili eller annan torkad chili
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
3 msk tomatpuré
2,5 dl rött vin
400g passerade tomater

Salsa verde

100g physalis
0,5 kruka koriander
0,5 silverlök
1 jalapeño eller annan färsk chili
2 lime, saften
0,5 tsk flingsalt

Rostad majs

ca 285g konserverad majs (en burk)
2 msk rapsolja
1 msk paprikapulver
0,5 tsk salt

Till servering

crème fraiche
nachos
tortillabröd
guacamole (avokadoröra)

Relaterade produkter

Vindelnrökt Fläskkarré

Pulled pork på Vindelnrökt Fläskkarré

Pulled pork, eller dragen gris som vi ibland kallar det på svenska, har blivit väldigt populärt och det beror såklart på att det är så gott och sköter sig ganska självt i ugnen när du gör något annat. Goda tillbehör är ungefär det vi brukar ha till tacos så varför inte testa pulled pork istället nästa gång? Gör grytan kvällen före eller gör en rejäl sats och frys in så är det bara att värma när det är dags att äta. Vindelnrökt fläskkarré ger en god röksmak som passar extra bra till pulled pork!

Ingredienser

4 portioner

600g Vindelnrökt fläskkarré
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
2 torkade chipotle chili eller annan torkad chili
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
3 msk tomatpuré
2,5 dl rött vin
400g passerade tomater

Salsa verde

100g physalis
0,5 kruka koriander
0,5 silverlök
1 jalapeño eller annan färsk chili
2 lime, saften
0,5 tsk flingsalt

Rostad majs

ca 285g konserverad majs (en burk)
2 msk rapsolja
1 msk paprikapulver
0,5 tsk salt

Till servering

crème fraiche
nachos
tortillabröd
guacamole (avokadoröra)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Värm en ugnsfast gryta på spisen med lite neutral rapsolja. Lägg i lök, vitlök och torkad chipotle. Stek några minuter på medelhög värme så att det får färg.

Lägg i paprikapulver, oregano och fräs någon minut. Tillsätt tomatpuré och låt det steka ytterligare ett par minuter.

Lägg i hela biten Vindelnrökt fläskkarré, häll på rött vin och passerade tomater. Låt alltsammans koka upp och sätt sedan in hela grytan ugnen ca 1,5 – 2 timmar (eller tills köttet går lätt att dra isär). Medan köttet blir klart i ugnen förbereder du tillbehören.

Rostad majs: Häll upp majsen i en ugnsform och häll över rapsolja, paprikapulver och salt, rör om. Baka i ugnen ca 45 minuter eller tills majsen är ordentligt rostad och har fått färg. Rör om då och då. Häll upp i en skål.

Salsa verde: Mixa physalis (utan skalen), grovt hackad silverlök, koriander, jalapeño (ta bort stjälken), lime och flingsalt i en bunke tills allt är finfördelat. Lägg upp salsan i en skål.

Lägg upp karrén på en skärbräda när den är färdig. Mixa sedan ingredienserna som är kvar i grytan med en stavmixer till en slät sås. Plocka isär köttet med två gafflar och blanda sedan med såsen. Servera i grytan eller lägg upp i en skål.

Duka upp bordet med pulled pork, salsa och rostad majs. Servera gärna i tortillabröd. Det blir extra gott med guacamole och naturell crème fraiche till. Prova gärna olika tillbehör och använd dina favoriter. Smaklig måltid!

Se fler recept på vindelnrokt.se/recept