Pizza med Vindelnrökt Fläskkarré och ägg

Pizza med Vindelnrökt Fläskkarré och ägg

Gör så här

Slå på ugnen på 250 grader. Blanda chilisås och passerade tomater till tomatsåsen. Skär Vindelnrökt karré i tunna skivor, portabellosvampen delar du på hälften och skär i skivor. Ta fram pizzabotten och rulla ut den på en plåt, börja med att skeda ut tomatsåsen och se till att det blir ett jämnt lager. Fördela sedan Västerbottensosten över pizzan. Lägg ut skivor av Vindelnrökt fläskkarré och svamp. Knäck äggen över pizzan med lite mellanrum.

Grädda pizzan i ugnen ca 8–12 minuter. Pizzan är klar när den har fått fin färg och botten är genomgräddad. Ta ut pizzan och toppa med bladspenat och ringla över olivolja.

Servera gärna pizzan med en fräsch pizzasallad.

Tips!

För en extra krispig botten, baka pizzan på en pizzasten.

Ingredienser

4 portioner
1 st stor färdig pizzadeg

Topping

150g Vindelnrökt fläskkarré
150g riven Västerbottensost
1 stor portabellosvamp
2 ägg
4 nävar bladspenat
1 msk olivolja

Snabb tomatsås

0,5 dl chilisauce
0,5 dl passerade tomater

Till servering

pizzasallad

Relaterade produkter

Vindelnrökt Fläskkarré