Pitabröd med renskav, Vindelnrökt Sidfläsk och orientdressing

Pitabröd med renskav, Vindelnrökt Sidfläsk och orientdressing

Gör så här

Börja med att göra orientdressingen. Ta fram en skål och klicka i majonnäs och crème fraiche. Finhacka schalottenlök och finstrimla gräslök som läggs i skålen, pressa även ner en vitlöksklyfta. Blanda sedan ner samtliga ingredienser i skålen och smaka av med salt och peppar.

Skär det Vindelnrökta sidfläsket i mindre bitar och lägg i en skål.

Skölj 4 salladsblad, dela tomaterna i mindre bitar och finstrimla rödlöken. Spara i skålar.

Vid servering: Börja med att steka det Vindelnrökta sidfläsket i lite olja. När fläsket börjar få färg tillsätter du renskav. Fortsätt att steka tills skaven är genomstekt och börjat få färg. Värm pitabröden på sidan av stekhällen eller på annat sätt. Fyll bröden med ett salladsblad, fläsk och skav, tomater, rödlök och en klick orientdressing. Smaklig måltid!

Ingredienser

4 portioner
200g Vindelnrökt sidfläsk
1 pkt renskav
4 pitabröd
4 salladsblad
8 körsbärstomater
1 röd lök
rapsolja till stekning

Orientdressing

1,5 dl majonnäs
1,5 dl crème fraiche
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk gräslök
1,5 msk bostongurka
1 msk chili sauce
1 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 krm tabasco
salt och peppar

Kategorier