Pintxos med Vindelnrökt Sidfläsk, grönkål och tryffel

Pintxos är minimackor, oftast baguetteskivor, med god topping. Ursprungligen från Spanien men är populära över hela världen. Goda som tilltugg, på buffén, till adventsminglet, som mellanmål eller varför inte en hel måltid med olika sorters pintxos? Vi toppar gärna med Vindelnrökt skinka, karré, fläskfilé eller sidfläsk – kombinationerna är lika många som idéerna.

Gör så här

Skär sidfläsket i 5 mm tjocka och ca 6 cm långa bitar, bryn på båda sidor i en stor stekpanna och lägg sedan fläsket på lite hushållspapper så det får rinna av. Fräs grönkålen i stekfettet från fläsket i samma stekpanna tills det blir glansigt och lite klarare i färgen. Häll på grädden och låt koka ihop något. Smaka av med tryffelsalt eller tryffelolja. Lägg upp på baguetteskivor med fläsket i botten.

Ingredienser

12 pintxos
200 g Vindelnrökt sidfläsk, utan svål
250 g grönkål
1 dl vispgrädde
tryffelsalt eller tryffelolja
en halv baguette snedskuren i centimetertjocka skivor

Relaterade produkter

Vindelnrökt Sidfläsk

Pintxos med Vindelnrökt Sidfläsk, grönkål och tryffel

Pintxos är minimackor, oftast baguetteskivor, med god topping. Ursprungligen från Spanien men är populära över hela världen. Goda som tilltugg, på buffén, till adventsminglet, som mellanmål eller varför inte en hel måltid med olika sorters pintxos? Vi toppar gärna med Vindelnrökt skinka, karré, fläskfilé eller sidfläsk – kombinationerna är lika många som idéerna.

Ingredienser

12 pintxos

200 g Vindelnrökt sidfläsk, utan svål
250 g grönkål
1 dl vispgrädde
tryffelsalt eller tryffelolja
en halv baguette snedskuren i centimetertjocka skivor

Gör så här:

Skär sidfläsket i 5 mm tjocka och ca 6 cm långa bitar, bryn på båda sidor i en stor stekpanna och lägg sedan fläsket på lite hushållspapper så det får rinna av. Fräs grönkålen i stekfettet från fläsket i samma stekpanna tills det blir glansigt och lite klarare i färgen. Häll på grädden och låt koka ihop något. Smaka av med tryffelsalt eller tryffelolja. Lägg upp på baguetteskivor med fläsket i botten.

Se fler recept på vindelnrokt.se/recept