Pastasallad med Vindelnrökt skinka och örtdressing

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg äggen i kokande vatten och koka ca 6-8 min. När pastan och äggen är klara, ställ dem åt sidan för att svalna.

Gör krutongerna. Skär 4 tjocka skivor bröd och dela det i mindre bitar med händerna. Lägg på en ugnsfast plåt och droppa över rapsolja. Krydda med lite salt och peppar. Kör i ugnen på 200 grader tills krutongerna känns krispiga och har fått fin färg.

Örtdressing: I en skål blandar du gräddfil, rapsolja, citronsaft, honung och hackade örter. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.

Skär Vindelnrökt skinka i ca 1x1cm stora kuber. Skölj och torka sallad, riv sedan i mindre bitar. Dela de avsvalnade äggen på hälften och skär tomater i mindre bitar. Häll av vätskan från majsen.

Ta fram en stor bunke, blanda pasta, sallad, skinka, tomater och majs. Klicka på lite av örtdressingen och blanda om försiktigt. Fördela salladen på tallrikar och toppa med krutonger, ägghalva och extra dressing. Smaklig måltid!

Ingredienser

4 portioner

Pastasallad

400g Vindelnrökt skinka
1 kruksallad
12 körsbärstomater
6 dl pasta
150g majs
4 ägg

Krutonger

4 skivor surdegsbröd eller annat ljust bröd
1 msk rapsolja
salt och peppar

Örtdressing

1,5 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
1 msk citronsaft
1 tsk honung
3 msk hackade färska örter, t ex gräslök och persilja
salt och peppar

Relaterade produkter

Vindelnrökt Skinka, Nät

Pastasallad med Vindelnrökt skinka och örtdressing

Ingredienser

4 portioner

Pastasallad

400g Vindelnrökt skinka
1 kruksallad
12 körsbärstomater
6 dl pasta
150g majs
4 ägg

Krutonger

4 skivor surdegsbröd eller annat ljust bröd
1 msk rapsolja
salt och peppar

Örtdressing

1,5 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
1 msk citronsaft
1 tsk honung
3 msk hackade färska örter, t ex gräslök och persilja
salt och peppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg äggen i kokande vatten och koka ca 6-8 min. När pastan och äggen är klara, ställ dem åt sidan för att svalna.

Gör krutongerna. Skär 4 tjocka skivor bröd och dela det i mindre bitar med händerna. Lägg på en ugnsfast plåt och droppa över rapsolja. Krydda med lite salt och peppar. Kör i ugnen på 200 grader tills krutongerna känns krispiga och har fått fin färg.

Örtdressing: I en skål blandar du gräddfil, rapsolja, citronsaft, honung och hackade örter. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.

Skär Vindelnrökt skinka i ca 1x1cm stora kuber. Skölj och torka sallad, riv sedan i mindre bitar. Dela de avsvalnade äggen på hälften och skär tomater i mindre bitar. Häll av vätskan från majsen.

Ta fram en stor bunke, blanda pasta, sallad, skinka, tomater och majs. Klicka på lite av örtdressingen och blanda om försiktigt. Fördela salladen på tallrikar och toppa med krutonger, ägghalva och extra dressing. Smaklig måltid!

Se fler recept på vindelnrokt.se/recept