Pasta Carbonara med Vindelnrökt Sidfläsk

Pasta Carbonara kan göras på många olika sätt, vi har valt vårt favoritrecept med Vindelnrökt sidfläsk, både Västerbottensost och Parmesan samt lite rivet citronskal – blir sagolikt gott. Citronen balanserar den krämiga osten och rökiga smaken från sidfläsket på ett riktigt bra sätt. Prova själv!

Pasta Carbonara med Vindelnrökt Sidfläsk

Gör så här

Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. När vattnet kokat upp lägg ned pastan och koka enligt anvisningen på förpackningen.

Vispa ihop äggen med lite salt under tiden som pastan kokar. Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlöksklyftor och Vindelnrökt sidfläsk. Fräs tills allt mjuknat utan att ta färg, ca 5 minuter. Ta bort vitlöken ur pannan.

Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med Vindelnrökt sidfläsk. Rör om och dra kastrullen från värmen. Häll äggsmeten i kastrullen, tillsätt hälften av de båda ostsorterna och strö över svartpeppar och rivet citronskal. Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig. Rör ner det mesta av den resterande osten men spara gärna lite som du strör över pastan vid servering tillsammans med grovmalen svartpeppar.

Tips!

Välj 100 g av favoritosten om du inte har både Parmesan och Västerbottensost hemma, men välj gärna en lite starkare och mer smakrik ost, det passar bäst till den här rätten.

Ingredienser

4 portioner
400 gram pasta
4 ägg
1 msk olivolja
25 gram smör
2 klyftor vitlök, hela
300 gram Vindelnrökt sidfläsk, skivat eller tärnat
50 gram riven Parmesan
50 gram riven Västerbottenost
svartpeppar ur kvarn
rivet skal från 1/2 citron
salt

Relaterade produkter

Vindelnrökt Sidfläsk

Kategorier