Gör så här
Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. När vattnet kokat upp lägg ned pastan och koka enligt anvisningen på förpackningen.
Vispa ihop äggen med lite salt under tiden som pastan kokar. Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlöksklyftor och Vindelnrökt sidfläsk. Fräs tills allt mjuknat utan att ta färg, ca 5 minuter. Ta bort vitlöken ur pannan.
Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med Vindelnrökt sidfläsk. Rör om och dra kastrullen från värmen. Häll äggsmeten i kastrullen, tillsätt hälften av de båda ostsorterna och strö över svartpeppar och rivet citronskal. Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig. Rör ner det mesta av den resterande osten men spara gärna lite som du strör över pastan vid servering tillsammans med grovmalen svartpeppar.
Tips!
Välj 100 g av favoritosten om du inte har både Parmesan och Västerbottensost hemma, men välj gärna en lite starkare och mer smakrik ost, det passar bäst till den här rätten.