
Paj med Vindelnrökt Skinka, trattkantareller och bladspenat
Gör så här
Lägg den torkade svampen i en skål med vatten så att den mjuknar. Sätt ugnen på 225 grader.
Börja sedan med pajdegen: Blanda mjöl, salt och smörkuber i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, picka några hål med en gaffel och låt pajskalet vila i frysen ca 15 minuter. Förbered fyllningen under tiden.
Fyllningen: Ta upp svampen ur vattnet och hacka grovt. Stek sedan svampen tillsammans med den finhackade löken och Vindelnrökta skinkan. När det fått lite färg tillsätter du den grovt hackade bladspenaten och steker lite till. Ställ sedan fyllningen åt sidan.
Ta ut pajskalet från frysen och förgrädda i ca 10 minuter.
Gör äggstanning: Vispa ihop grädde och ägg lite lätt i en bunke, blanda sedan ner ost och peppar.
Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda pajen i ca 20–30 minuter i 175 grader eller tills den har fått fin färg och har stannat.