Ört- och färskostfylld Vindelnrökt Fläskkarré

Perfekta munsbitar som förrätt eller förminglet, blir också goda på buffén, till julbordet, midsommarlunchen eller påskbordet!

Ört- och färskostfylld Vindelnrökt Fläskkarré

Gör så här

Börja med att finhacka örter och syltlök, lägg i en skål. Blanda ner färskost, dijonsenap och vinäger. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Skiva så tunna skivor Vindelnrökt fläskkarré som du kan, vi fick ca 8 skivor. Eller använd färdigskivad karré. Lägg ut en ca 20 x 30 cm stor bit plastfilm på en skärbräda. Placera skivorna av fläskkarrén i mitten av plastfilmen. Lägg skivorna lite omlott.

Fyll färskostblandningen i en spritspåse och spritsa en sträng på den nedre delen av fläskkarrén (ca 2 cm från kanten). Ta sedan tag i den nedre delen av plastfilmen och lyft försiktigt, rulla ihop likt en sushirulle. Lägg in rullen i frysen ca 10 minuter och ta sedan ut och skär i bitar. Garnerna gärna bitarna med lite extra syltlök och persilja. Servera och njut!

Ingredienser

4 portioner
150g färskost
2 tsk dijonsenap
1 msk gräslök
1 msk persilja
1 msk syltlök
1 krm sherryvinäger, eller annan vinäger
1 msk persilja
ca 160g Vindelnrökt fläskkarré
salt och peppar

Relaterade produkter

Vindelnrökt Fläskkarré