Ört- och färskostfylld Vindelnrökt Fläskkarré

Perfekta munsbitar till glögg eller förminglet, blir också goda på buffén, till julbordet, midsommarlunchen eller påskbordet!

Gör så här

Börja med att finhacka örter och syltlök, lägg i en skål. Blanda ner färskost, dijonsenap och vinäger. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Skiva så tunna skivor Vindelnrökt fläskkarré som du kan, vi fick ca 8 skivor. Lägg ut en ca 20 x 30 cm stor bit plastfilm på en skärbräda. Placera skivorna av fläskkarrén i mitten av plastfilmen. Lägg skivorna lite omlott.

Fyll färskostblandningen i en spritspåse och spritsa en sträng på den nedre delen av fläskkarrén (ca 2 cm från kanten). Ta sedan tag i den nedre delen av plastfilmen och lyft försiktigt, rulla ihop likt en sushirulle. Lägg in rullen i frysen ca 10 minuter och ta sedan ut och skär i bitar. Garnerna gärna bitarna med lite extra syltlök och persilja. Servera och njut!

Ingredienser

4 portioner
150g färskost
2 tsk dijonsenap
1 msk gräslök
1 msk persilja
4 msk syltlök
1 krm sherryvinäger, eller annan vinäger
1 msk syltlök
1 msk persilja
ca 160g Vindelnrökt fläskkarré
salt och peppar

Relaterade produkter

Vindelnrökt Fläskkarré

Ört- och färskostfylld Vindelnrökt Fläskkarré

Perfekta munsbitar till glögg eller förminglet, blir också goda på buffén, till julbordet, midsommarlunchen eller påskbordet!

Ingredienser

4 portioner

150g färskost
2 tsk dijonsenap
1 msk gräslök
1 msk persilja
4 msk syltlök
1 krm sherryvinäger, eller annan vinäger
1 msk syltlök
1 msk persilja
ca 160g Vindelnrökt fläskkarré
salt och peppar

Gör så här:

Börja med att finhacka örter och syltlök, lägg i en skål. Blanda ner färskost, dijonsenap och vinäger. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Skiva så tunna skivor Vindelnrökt fläskkarré som du kan, vi fick ca 8 skivor. Lägg ut en ca 20 x 30 cm stor bit plastfilm på en skärbräda. Placera skivorna av fläskkarrén i mitten av plastfilmen. Lägg skivorna lite omlott.

Fyll färskostblandningen i en spritspåse och spritsa en sträng på den nedre delen av fläskkarrén (ca 2 cm från kanten). Ta sedan tag i den nedre delen av plastfilmen och lyft försiktigt, rulla ihop likt en sushirulle. Lägg in rullen i frysen ca 10 minuter och ta sedan ut och skär i bitar. Garnerna gärna bitarna med lite extra syltlök och persilja. Servera och njut!

Se fler recept på vindelnrokt.se/recept