Mac ’n’ Cheese med Vindelnrökt Fläskkarré

Mac ’n’ Cheese med Vindelnrökt Fläskkarré

Gör så här

Börja med att koka pastan (det är bra om den har en del kärna kvar, så koka pastan någon minut kortare än anvisningen på förpackningen), skär därefter Vindelnrökt fläskkarré i kuber på ca 1×1 cm. Hacka gräslöken och salladslöken fint. Riv cheddarosten.

Koka upp grädde, mjölk och färskost i en separat kastrull. Krydda med en nypa salt och vitpeppar.

När pastan kokat färdigt häller du av vattnet och lägger den sedan i såsen. Blanda därefter i Vindelnrökt fläskkarré, salladslök och gräslök. Tillsätt tre fjärdedelar av cheddarosten och blanda ihop.

Lägg upp pastaröran i portionsformar eller en ugnsform och toppa med resten av cheddarosten. Baka sedan av i ugn på 200 grader i ca 15 min, eller tills osten fått fin färg. Servera och njut!

Tips!

För en ännu ostigare smak kan du tillsätta fler sorter ost, t ex blåmögelost eller parmesan.

Vill du ha en matigare Mac ’n’ Cheese kan du blanda i lite lättkokta bitar av blomkål eller broccoli i gratängen.

Ingredienser

ca 4 portioner
400g makaroner
200g Vindelnrökt fläskkarré
1 knippe gräslök
150g cheddarost
2 salladslökar
200g färskost
2 dl grädde
3 dl mjölk
salt
peppar