Gör så här
Börja med att tärna Vindelnrökt sidfläsk och högrev. Ta fram en gjutjärnsgryta eller kastrull och värm. Lägg först i sidfläsket och stek tills det fått fin färg. Lyft sedan upp fläsket och bryn högreven runt om i fettet från sidfläsket.
Lägg trattkantareller i blöt i varmt vatten. Skala och hacka lök och vitlök grovt, lägg det sedan i grytan tillsammans med kött och sidfläsk. Fräs ytterligare några minuter och häll därefter på rött vin.
Skölj och plocka grönkålen i mindre bitar och lägg sedan ner i grytan. Lägg i de blötlagda kantarellerna och vattnet som de legat it. Krydda grytan med salt och peppar.
Låt grytan koka i 1–2 timmar, eller tills köttet känns nog mört. När grytan kokat klart smakar du av om det behövs mer salt. Servera och njut!
Tips!
För en ännu mustigare gryta kan du tillsätta torkad timjan och oxfond. Servera gärna grytan med ett fluffigt potatismos.