Glögglaserat Vindelnrökt Sidfläsk

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Skär sidfläsket i kuber, ca 3×3 cm. Koka ner glögg och socker till en simmig konsistens. Om du har en termometer ska glöggen visa ca 108 grader. Blanda i skalet från apelsinen och ta av från spisen. Rulla runt fläskbitarna med glöggreduktionen. Lägg fläskbitarna med all reduktion i en liten ugnssäker form och ugnsbaka ca 20 min. Låt svalna något och servera bitarna som de är till glögg.

Ingredienser

4 portioner som tilltugg
ca 400g Vindelnrökt sidfläsk i bit
3 dl lättvinsglögg
1 dl strösocker
rivet skal från en apelsin

Relaterade produkter

Vindelnrökt Sidfläsk

Glögglaserat Vindelnrökt Sidfläsk

Ingredienser

4 portioner som tilltugg

ca 400g Vindelnrökt sidfläsk i bit
3 dl lättvinsglögg
1 dl strösocker
rivet skal från en apelsin

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Skär sidfläsket i kuber, ca 3×3 cm. Koka ner glögg och socker till en simmig konsistens. Om du har en termometer ska glöggen visa ca 108 grader. Blanda i skalet från apelsinen och ta av från spisen. Rulla runt fläskbitarna med glöggreduktionen. Lägg fläskbitarna med all reduktion i en liten ugnssäker form och ugnsbaka ca 20 min. Låt svalna något och servera bitarna som de är till glögg.

Se fler recept på vindelnrokt.se/recept