Fiskburgare med Vindelnrökt Sidfläsk

Fiskburgare med Vindelnrökt Sidfläsk

Gör så här

Fiskburgaren:
Stoppa alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät smet. Forma fyra stycken burgare med blöta händer. Bryn i olivolja i en stekpanna och baka i ugnen på 150 grader till en kärntemperatur på 56 grader.

Vitlökssås:
Grovhacka vitlöken, rosta med den gula löken i en torr gjutjärnspanna tills de blir lätt brynta. Lägg över i en liten kastrull, slå på grädde och fond. Koka i ca 10 minuter och mixa sedan med en stavmixer. Slå tillbaka i kastrullen och montera ner smöret. Smaka av med salt och peppar.

Puré:
Koka jordärtskockorna och potatisen mjuk. Koka upp grädden och smöret och mixa med potatis och jordärtskocka. Smaka av med salt och peppar.

Det Vindelnrökta sidfläsket skär du i små tärningar, knapersteker, låter svalna och strör över purén och fiskburgaren innan servering. Fantastiskt gott!

Ingredienser

4 portioner
200g Vindelnrökt sidfläsk

Fiskburgare

500g vit fisk t.ex torsk, sik eller kolja
2 ägg
2½ dl vispgrädde
½ dl färsk koriander
1 röd chili
6 g salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
olivolja till stekning

Rostad vitlökssås

8 klyftor vitlök eller 2 st solovitlökar (grovhackade)
1 st medelstor gul lök (grovhackad)
5 dl visprädde
3 msk oxfond
30g smör
salt och peppar

Jordärtskocks- och potatispuré

400g skalad mjölig potatis
400g skalade jordärtskockor
3 dl vispgrädde
100g smör

Relaterade produkter

Vindelnrökt Sidfläsk