Engelsk frukost med Vindelnrökt Sidfläsk

Ibland vill man bara äta en riktig långfrukost – kanske lite senare än vanligt och detta är precis det. En frukost, som övergår till brunch och gör det lite onödigt att äta lunch direkt efteråt…

Engelsk frukost med Vindelnrökt Sidfläsk

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C och halvera tomaterna. Lägg dem i en ugnsform och häll över lite olivolja. Krydda med lite salt och svartpeppar. Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter. Värm upp en stekpanna på låg/medelhög värme, häll i lite olja och knäck i äggen. Krydda med lite salt och svartpeppar. Äggen är färdiga när vitan har stelnat. Ta fram ytterligare en stekpanna med lite olja i (behövs inte så mycket eftersom att Sidfläsket släpper ganska mycket fett), stek korv, Vindelnrökt Sidfläsk och svamp. Värm upp de vita bönorna i en liten kastrull.

Lägg upp allting på en tallrik, dra ett par varv med pepparkvarnen och strö över lite finhackad gräslök. Servera och njut!

Tips!

Vi rekommenderar särskilt korvar från våra vänner på Fam Hansen Charkuterier till detta! Deras Draggen, Stöcksjörökarn eller Svenssongrillarn passar utmärkt till just detta, välj efter smak!

Ingredienser

4 portioner
400g vita bönor i tomatsås
200g Vindelnrökt Sidfläsk
150g champinjoner
2 st tomater
4 st ägg
4 st goda korvar (gärna från våra vänner på Fam. Hansen Charkuteri)
Finhackad gräslök
Salt och peppar
Olivolja

Relaterade produkter

Vindelnrökt Sidfläsk

Kategorier