Sandwich med bräckt Vindelnrökt Skinka

Sandwich med bräckt Vindelnrökt Skinka

Gör så här

Börja med coleslaw: Skiva eller riv spetskål i tunna strimlor. Riv morot och lägg alltsammans i en sil eller ett durkslag. Strö över salt och blanda om ordentligt. Detta gör att överflödig vätska dras ur grönsakerna och att de mjuknar lite. Låt gärna stå 10–15 minuter. Under tiden värmer du en stekpanna med lite smör och steker bröden på en sida. Lägg åt sidan.

När kålen fått stå och ”vätska ur” så pressar du ur grönsakerna med händerna för att bli av med extra vätska. Lägg sedan kålen i en bunke och blanda med resten av ingredienserna till coleslawen.

Värm stekpannan på nytt med lite smör och stek skinkan till den fått lite färg och är varm. Stapla två ”högar” av skinkan som vardera ska få plats på en brödskiva. Lägg därefter på 3 skivor cheddarost på varje hög. Täck stekpannan med en tallrik eller ett lock, så att osten smälter.

Lägg ut brödskivorna på en plåt med den rostade sidan uppåt. Bred ut ett tunt lager senap på alla skivorna. Ta skinkhögen och lägg på ”bottenskivorna”. Fördela därefter ut lite tunt skuren silverlök ovanpå osten och lägg därefter på locket. Dela mackorna på mitten och servera sedan tillsammans med en klick coleslaw och cornichons. Smaklig måltid!

Ingredienser

4 portioner
4 skivor mjukt fluffigt bröd, typ grekiskt lantbröd eller fralla
4 msk smör
400g Vindelnrökt skinka
4 msk gul senap av amerikansk typ
6 skivor cheddarost gärna av ”smältosttyp”

Coleslaw

150g spetskål
150g morot
1 tsk salt
0,75 dl majonnäs
0,75 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk pepparrot
peppar

Till servering

0,5 silverlök
1 burk (ca 350g) cornichons

Relaterade produkter

Vindelnrökt Skinka, Nät