Chokladsorbet med Vindelnrökt Sidfläsk, stoutglaze och citron

En dessert med Vindelnrökt sidfläsk? Jo, är faktiskt riktigt gott! Riklig chokladsmak, sälta och rökighet från sidfläsket, sötma från glazen och till slut lite syra från citronen blir en riktigt bra kombo. Våga prova!

Gör så här

Chokladsorbeten behöver stå i frysen över natten, eller i alla fall minst åtta timmar. Självklart går det att köpa färdig chokladsorbet eller chokladglass också, men det blir godare om den är gjord från grunden, värt ett försök!

Koka upp vatten och socker tills det klarnat. Ta av från värmen och vispa ned kakao. Häll sakta blandningen över den krossade chokladen under vispning. Låt svalna i kylen. Kör i glassmaskin tills den är fast i konsistensen. Ställ i frysen över natten.

Koka stout och socker tills det håller 110c. Låt kallna i rumstemperatur. Ställ inte i kyla för då sockrar den sig.

När det är dags för servering: Ta bort svålen på sidfläsket, tärna fint, stek i panna och lägg sedan på hushållspapper så det får rinna av. Lägg en kula chokladsorbet i varje skål, rippla över stoutglaze, toppa med lite stekt fläsk och riv över zest (skal) från citronen. Servera direkt.

Ingredienser

5 dl vatten
200g socker
40g kakao
100g mörk choklad, krossad eller hackad i mindre bitar
2 1/2 dl stout eller annan mörk öl
2 1/2 dl strösocker
200g Vindelnrökt sidfläsk
1 citron

Relaterade produkter

Vindelnrökt Sidfläsk

Kategorier

Chokladsorbet med Vindelnrökt Sidfläsk, stoutglaze och citron

En dessert med Vindelnrökt sidfläsk? Jo, är faktiskt riktigt gott! Riklig chokladsmak, sälta och rökighet från sidfläsket, sötma från glazen och till slut lite syra från citronen blir en riktigt bra kombo. Våga prova!

Ingredienser

5 dl vatten
200g socker
40g kakao
100g mörk choklad, krossad eller hackad i mindre bitar
2 1/2 dl stout eller annan mörk öl
2 1/2 dl strösocker
200g Vindelnrökt sidfläsk
1 citron

Gör så här:

Chokladsorbeten behöver stå i frysen över natten, eller i alla fall minst åtta timmar. Självklart går det att köpa färdig chokladsorbet eller chokladglass också, men det blir godare om den är gjord från grunden, värt ett försök!

Koka upp vatten och socker tills det klarnat. Ta av från värmen och vispa ned kakao. Häll sakta blandningen över den krossade chokladen under vispning. Låt svalna i kylen. Kör i glassmaskin tills den är fast i konsistensen. Ställ i frysen över natten.

Koka stout och socker tills det håller 110c. Låt kallna i rumstemperatur. Ställ inte i kyla för då sockrar den sig.

När det är dags för servering: Ta bort svålen på sidfläsket, tärna fint, stek i panna och lägg sedan på hushållspapper så det får rinna av. Lägg en kula chokladsorbet i varje skål, rippla över stoutglaze, toppa med lite stekt fläsk och riv över zest (skal) från citronen. Servera direkt.

Se fler recept på vindelnrokt.se/recept