
Chokladsorbet med Vindelnrökt Sidfläsk, stoutglaze och citron
Gör så här
Chokladsorbeten behöver stå i frysen över natten, eller i alla fall minst åtta timmar. Självklart går det att köpa färdig chokladsorbet eller chokladglass också, men det blir godare om den är gjord från grunden, värt ett försök!
Koka upp vatten och socker tills det klarnat. Ta av från värmen och vispa ned kakao. Häll sakta blandningen över den krossade chokladen under vispning. Låt svalna i kylen. Kör i glassmaskin tills den är fast i konsistensen. Ställ i frysen över natten.
Koka stout och socker tills det håller 110c. Låt kallna i rumstemperatur. Ställ inte i kyla för då sockrar den sig.
När det är dags för servering: Ta bort svålen på sidfläsket, tärna fint, stek i panna och lägg sedan på hushållspapper så det får rinna av. Lägg en kula chokladsorbet i varje skål, rippla över stoutglaze, toppa med lite stekt fläsk och riv över zest (skal) från citronen. Servera direkt.