Gör så här
Börja med citronmajonnäsen: Lägg äggula och dijonsenap i en bunke och vispa tills det blir lite fluffigt. Samtidigt som du vispar kraftigt häller du försiktigt ner olja (till en början droppvis, för att sedan hälla i en tunn stråle) i ägg och senapsblandningen. Allt eftersom kommer majonnäsen att tjockna. Smaka av majonnäsen med rivet citronskal, citronsaft och salt. Om du tycker att majonnäsen blir för tjock häller du i lite vatten på slutet. Häll sedan upp i en spritspåse.
Paprikaröra: Lägg rostad paprika, vitlök, olja, salt och chiliflakes i en matberedare. Mixa tills det blivit en röra. Häll upp i en skål och ställ in i kylen.
Skär 12 skivor av en baguette och grilla lätt i en grillpanna eller i ugnen tills de fått fin färg.
Hacka färsk persilja och skiva 12 st 5 mm tjocka skivor av Vindelnrökt fläskfilé.
Nu är det dags att lägga upp snittarna. Börja med att placera ut brödbitarna på ett fat och ringla över lite olivolja. Klicka ut lite paprikaröra, spritsa en liten klick med citronmajonnäs och lägg på Vindelnrökt fläskfilé. Toppa snittarna med rostade pinjenötter och persilja. Servera och njut!
Tips!
Om du inte hinner göra egen majonnäs går det lika bra med färdigköpt! Blanda 2 dl majonnäs med rivet skal från en citron och ungefär hälften av saften. Smaka av med lite salt.