Gör så här
Börja med lingonen. Lägg lingon och socker i en skål, blanda väl och låt stå tills sockret smälter. Ställ åt sidan och rör om då och då.
Skär sidfläsket i tunna skivor, skala och strimla löken och hacka mandel grovt. Stek sidfläsket till det får fin färg. Sänk till medelhög värme och tillsätt lök och mandel. Stek ytterligare några minuter till löken är mjuk. Lägg åt sidan och håll varmt.
Skär blodpuddingen i skivor och stek i smör. Riv äpplet grovt och blanda med olja och vinäger.
Toppa blodpuddingen med fläsk- och lökhacket, marinerat äpple, rårörda lingon och färsk persilja.
Tips!
Du kan med fördel göra de rårörda lingonen en dag i förväg.
Ingredienser
4 portioner
200g Vindelnrökt sidfläsk
2 gula lökar
50g mandel
425g blodpudding
3 msk smör
Rårörda lingon
150g lingon
75g socker
Marinerat äpple
2 äpplen
2 msk olja
2 msk vinäger (gärna äppelcidervinäger)
Till garnering
persilja