Pintxos med Vindelnrökt Sidfläsk, grönkål och tryffel

Pintxos är minimackor, oftast baguetteskivor, med god topping. Ursprungligen från Spanien men är populära över hela världen. Goda som tilltugg, på buffén, till adventsminglet, som mellanmål eller varför inte en hel måltid med olika sorters pintxos? Vi toppar gärna med Vindelnrökt skinka, karré, fläskfilé eller sidfläsk – kombinationerna är lika många som idéerna.

Pintxos med Vindelnrökt Sidfläsk, grönkål och tryffel

Gör så här

Skär sidfläsket i 5 mm tjocka och ca 6 cm långa bitar, bryn på båda sidor i en stor stekpanna och lägg sedan fläsket på lite hushållspapper så det får rinna av. Fräs grönkålen i stekfettet från fläsket i samma stekpanna tills det blir glansigt och lite klarare i färgen. Häll på grädden och låt koka ihop något. Smaka av med tryffelsalt eller tryffelolja. Lägg upp på baguetteskivor med fläsket i botten.

Ingredienser

12 pintxos
200 g Vindelnrökt sidfläsk, utan svål
250 g grönkål
1 dl vispgrädde
tryffelsalt eller tryffelolja
en halv baguette snedskuren i centimetertjocka skivor