Äggröra med Vindelnrökt Sidfläsk

Supergod frukost eller lunchrätt med brynt smör, Vindelnrökt sidfläsk och ägg – såklart.

Äggröra med Vindelnrökt Sidfläsk

Gör så här

Börja med att vispa ihop ägg, grädde och peppar med en gaffel i en bunke. Stek samtidigt det Vindelnrökta sidfläsket som du skivat i önskad tjocklek. När fläsket är färdigstekt kan du med fördel låta det rinna av på hushållspapper för extra krispighet. Bryn sedan smöret i en stekpanna på medelhög värme under omrörning. När smöret fått färg och doftar kola häller du i äggsmeten och drar ned temperaturen på spisen en aning. Tricket är nu att använda dig av en slickepott och vända runt äggröran istället för att röra runt. Ta äggröran från plattan när den fortfarande är lite lös i konsistensen och släng ned parmesanosten och vänd runt. Smaka eventuellt av med lite salt. Toppa med lite finhackad gräslök och det stekta fläsket.

Tips!

Gör äggröran ”á la minut” – precis vid servering, låt den inte stå för länge i pannan på eftervärmen eftersom den då stelnar onödigt mycket. Vi vill ju ha den sådär härligt krämig!

Ingredienser

Ca 4 portioner
6 st ägg
150 g Vindelnrökt sidfläsk
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan (eller annan smakrik ost)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör