Stekt ris med Vindelnrökt skinka, grönsaker och sweet chili-dressing

Stekt ris med Vindelnrökt skinka, grönsaker och sweet chili-dressing

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.

Tärna Vindelnrökt skinka och paprika i kuber på ca 1×1 cm. Skär purjolök och röd lök i skivor.

Sweet-chilidressing: Blanda crème fraiche med sweet chili-sås och vitvinsvinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Häll olja på stekhällen/i pannan. Börja med att steka skinkan tills den fått lite färg, tillsätt därefter grönsaker och stek ytterligare några minuter. Lägg i riset och ärtor. Stek tills allt blivit varmt. Avsluta med att ringla över sweet chili-dressingen. Smaklig måltid!

Ingredienser

4 portioner
400g Vindelnrökt skinka
4 portioner långkornigt ris
2 dl gröna ärtor
1 liten röd paprika
1 liten orange paprika
1 liten purjolök
1 röd lök
½ dl rapsolja till stekning

Dressing

2,5 dl crème fraiche
5 msk sweet chili-sås
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

Kategorier