Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.
Tärna Vindelnrökt skinka och paprika i kuber på ca 1×1 cm. Skär purjolök och röd lök i skivor.
Sweet-chilidressing: Blanda crème fraiche med sweet chili-sås och vitvinsvinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Häll olja på stekhällen/i pannan. Börja med att steka skinkan tills den fått lite färg, tillsätt därefter grönsaker och stek ytterligare några minuter. Lägg i riset och ärtor. Stek tills allt blivit varmt. Avsluta med att ringla över sweet chili-dressingen. Smaklig måltid!
Ingredienser
4 portioner
400g Vindelnrökt skinka
4 portioner långkornigt ris
2 dl gröna ärtor
1 liten röd paprika
1 liten orange paprika
1 liten purjolök
1 röd lök
½ dl rapsolja till stekning
Dressing
2,5 dl crème fraiche
5 msk sweet chili-sås
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar