Höstig högrevsgryta med Vindelnrökt Sidfläsk

En härlig gryta som gärna får koka länge så blir den ännu bättre, gör gärna en rejäl laddning och ta med det som blir över i lunchlådan eller frys in till fler goda middagar!

Höstig högrevsgryta med Vindelnrökt Sidfläsk

Gör så här

Börja med att tärna Vindelnrökt sidfläsk och högrev. Ta fram en gjutjärnsgryta eller kastrull och värm. Lägg först i sidfläsket och stek tills det fått fin färg. Lyft sedan upp fläsket och bryn högreven runt om i fettet från sidfläsket.

Lägg trattkantareller i blöt i varmt vatten. Skala och hacka lök och vitlök grovt, lägg det sedan i grytan tillsammans med kött och sidfläsk. Fräs ytterligare några minuter och häll därefter på rött vin.

Skölj och plocka grönkålen i mindre bitar och lägg sedan ner i grytan. Lägg i de blötlagda kantarellerna och vattnet som de legat it. Krydda grytan med salt och peppar.

Låt grytan koka i 1–2 timmar, eller tills köttet känns nog mört. När grytan kokat klart smakar du av om det behövs mer salt. Servera och njut!

Tips!

För en ännu mustigare gryta kan du tillsätta torkad timjan och oxfond. Servera gärna grytan med ett fluffigt potatismos.

Ingredienser

4 portioner
600g högrev
200g Vindelnrökt sidfläsk
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
75g grönkål (ca 3 stjälkar)
2 dl torkade trattkantareller
1 flaska rött matlagningsvin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Relaterade produkter

Vindelnrökt Sidfläsk