Färskoströra med Vindelnrökt Skinka

En röra som går att variera beroende på hur du serverar den. Passar perfekt på julbordet, midsommarbuffén, påskbordet eller som välkomstsnittar.

Färskoströra med Vindelnrökt Skinka

Gör så här

Tärna Vindelnrökt skinka i mindre bitar. Lägg i en matberedare och mixa skinkan tills det nästan blivit en ”massa”. Lägg därefter i övriga ingredienser.

Mixa blandningen på låg hastighet tills allt blandats ihop till en jämn smet. Låt blandningen vila i kylen ca en halvtimme. Servera röran på ägghalvor eller små brödbitar och dekorera med finhackad gräslök och cornichoner.

Tips!

Alternativ servering:
Tillsätt lite paprikapulver och tabasco i röran och servera i en bakad potatis.
Tillsätt t ex kall kokt potatis i skivor på brödet och du får en lite matigare macka.

Perfekt rätt för dig som äter LCHF (om du serverar på ägghalvor).

Ingredienser

ca 15-20 st
150g Vindelnrökt skinka
200g färskost
1 dl crème fraiche
1 msk pepparrot, riven
1 tsk dijonsenap
1 nypa svartpeppar

Till servering

ägghalvor, vörtbröd eller Malaxlimpa
ev 1 burk cornichoner
1 msk finhackad gräslök