Briesnittar med Steffos Vindelnrökta Älghjärta

Det perfekta tilltugget där det whiskymarinerade, Vindelnrökta älghjärtat får sällskap av brieost och lite rårörda lingon. Superenkelt att göra och kul att servera som tilltugg.

Briesnittar med Steffos Vindelnrökta Älghjärta

Gör så här

Börja med att blanda de frysta lingonen med sockret i en bunke, mängden socker kan du själv välja utifrån hur syrliga du vill att lingonen ska bli. Vänd runt lingonen försiktigt så de håller sig hela och sockret har löst upp sig. Provsmaka gärna ett lingon för att se så att de är helt genomtinade. Skiva brieosten i trekanter och panera ena sidan med dina hackade nötter. Toppa sedan med Steffos whiskymarinerade och Vindelnrökta älghjärta i lagom tjocka skivor efter tycke och smak, rårörda lingon och timjan. Strö till sist lite extra nötter över – ögat ska ju ha sitt också.

Ingredienser

Ca. 4 portioner
200g Brieost
100g Whiskymarinerat, vindelnrökt älghjärta
50g frysta lingon
1dl hackade, valfria nötter
0,25 - 0,5dl strösocker
Timjan