Gör så här
”Svetta” de skalade och i bitar skurna grönsakerna i smör och olja. Slå på buljongen och låt koka tills de är nätt och jämnt mjuka. Mixa. Smaksätt med salt och peppar. Rör försiktigt i grädde eller crème fraîche.
Placera finhackat knaperstekt Vindelnrökt sidfläsk tillsammans med smörfrästa gula kantareller, 1 förvälld sparrisknopp och 2 små förvällda buketter broccoli i tallriken. Slå den heta soppan över. Ät och njut!
Ingredienser
4 portioner som varmrätt, 6-8 portioner som förrätt
1,5 liter grönsaksbuljong
totalt 600g skalade grönsaker och rotfrukter i små bitar, här är exempel på fördelning:
300g mandelpotatis
100g palsternacka
50g purjolök/schalottenlök
50g rotselleri
50g morot
50g jordärtskocka
smör och olja
örtkryddor (t ex lite salvia)
salt och peppar
1-2 dl grädde eller crème fraîche
Till servering
knaperstekt Vindelnrökt sidfläsk i små tärningar
gula kantareller
sparrisknoppar och broccolibuketter