Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Värm en ugnsfast gryta på spisen med lite neutral rapsolja. Lägg i lök, vitlök och torkad chipotle. Stek några minuter på medelhög värme så att det får färg.
Lägg i paprikapulver, oregano och fräs någon minut. Tillsätt tomatpuré och låt det steka ytterligare ett par minuter.
Lägg i hela biten Vindelnrökt fläskkarré, häll på rött vin och passerade tomater. Låt alltsammans koka upp och sätt sedan in hela grytan ugnen ca 1,5 – 2 timmar (eller tills köttet går lätt att dra isär). Medan köttet blir klart i ugnen förbereder du tillbehören.
Rostad majs: Häll upp majsen i en ugnsform och häll över rapsolja, paprikapulver och salt, rör om. Baka i ugnen ca 45 minuter eller tills majsen är ordentligt rostad och har fått färg. Rör om då och då. Häll upp i en skål.
Salsa verde: Mixa physalis (utan skalen), grovt hackad silverlök, koriander, jalapeño (ta bort stjälken), lime och flingsalt i en bunke tills allt är finfördelat. Lägg upp salsan i en skål.
Lägg upp karrén på en skärbräda när den är färdig. Mixa sedan ingredienserna som är kvar i grytan med en stavmixer till en slät sås. Plocka isär köttet med två gafflar och blanda sedan med såsen. Servera i grytan eller lägg upp i en skål.
Duka upp bordet med pulled pork, salsa och rostad majs. Servera gärna i tortillabröd. Det blir extra gott med guacamole och naturell crème fraiche till. Prova gärna olika tillbehör och använd dina favoriter. Smaklig måltid!