Capricciosa à la Vindelnrökt

Klassisk pizza med lokal topping! Går att variera i all oändlighet, men vi tycker det blir bäst så här. Enkelt och gott till både vardag och fest.

Capricciosa à la Vindelnrökt

Gör så här

Börja med att placera en upp- och nedvänd ugnsplåt i ugnen och sätt den på 250°. Skär champinjonerna och förväll dem i en stekpanna. Riv mozzarellan lite grovt med händerna (om den inte är färdigskriven såklart) och lägg åt sidan. Baka ut pizzadegen och lägg på bakplåtspapper så blir det enklare att flytta över pizzan in i ugnen sen. Skeda ut ett jämt lager med crème fraîche över pizzan och fördela mozzarella, Vindelnrökt skinka och champinjoner. Grädda i ugnen cirka 8-10 minuter eller tills kanterna har fått en fin färg och botten är genomgrävda. Ta ut pizzan och toppa med riven Västerbottensost eller parmesan, citronskal, basilika och lite svartpeppar från kvarnen.

 

Servera och njut!

Tips!

Det går såklart utmärkt att göra denna pizza även med Vindelnrökt sidfläsk eller karré.

Ingredienser

För två pizzor
Pizzadeg (köpt eller hemmagjord)
50g Vindelnrökt skinka
200g champinjoner
Extralagrad Västerbottensost (eller typ parmesan)
1st mozarella ca 125g
Rivet citronskal
Creme fraiche
Basilika
Svartpeppar