Norrländsk kebabrulle med Vindelnrökt Sidfläsk

Smakrik och god lunch – med lite planering går det såklart minst lika bra att laga till detta utomhus på stekhäll.

Norrländsk kebabrulle med Vindelnrökt Sidfläsk

Gör så här

Bryn renskaven i smöret i en stekpanna, lägg i lök, svamp och Vindelnrökt sidfläsk och låt det steka med en stund. Häll i grädde och soja, låt puttra tills grädden tjocknat något. Smaka av med salt och peppar. Blanda sedan ihop crème fraîche och hjortronsylt till en god dressing. Montera rullen genom att lägga hackad isbergssallad i botten följt av ett par skivor tomat, renskavsgrytan och ringla över lite hjortronfraiche. Toppa med lite finhackad gräslök och lingon. Vik ihop och njut!

Tips!

Vill du laga ute på stekhäll kan du förbereda lök, svamp och sidfläsk i en separat påse, blanda ihop hjortronfraichen i t.ex en spritspåse eller liten burk och ta med ut. Skiva tomat och hacka sallad i separata påsar. Mycket enkelt att plocka med i kylväska och ta med ut till elden!

Ingredienser

För fyra personer
2 pkt djupfryst renskav (á 240g)
140g Vindelnrökt Sidfläsk
2st små (eller 1 stor) schalottenlök
100g kantareller eller annan valfri svamp
2dl grädde
2 msk soja
2 msk smör
1 dl creme fraiche
1 dl hjortronsylt
1/2 isbergssalladshuvud
2 st tomater
1 dl frysta lingon
Finhackad gräslök
4st mjuka tunnbröd
Salt och peppar

Relaterade produkter

Vindelnrökt Sidfläsk