Vindelnrökt Fläskkarré med medelhavsinspirerad potatissallad

Ingredienser:

 

400g Vindelnrökt fläskkarré, tunt skivad

450 g amandinepotatis, kokt

½ röd paprika, tärnad

½ orange paprika, tärnad

½ röd lök, finhackad

150 g sugarsnaps, strimlade

4 nävar bladspenat, grovt hackade

1 fetaost

200 g soltorkade tomater i olja, strimlade + oljan till dressing

1 citron, saften

Salt och peppar

 

 

Gör så här:

Koka potatis i riktigt saltat vatten tills den är mjuk. Låt svalna.

 

Tärna paprika i 1x1 cm stora kuber, finhacka rödlök och strimla sugarsnaps. Hacka eller riv bladspenaten i grova bitar.

 

Ta upp soltorkade tomater ur oljan, men se till att spara oljan till salladen. Skär tomaterna i mindre bitar.

 

När potatisen har svalnat något så skivar du den också i mindre bitar, behåll gärna skalet på.

 

Ta fram en stor skål. I skålen blandar du paprika, rödlök, sugar snaps, soltorkade tomater, potatis, bladspenat och fetaost som du smular sönder. Häll över den sparade oljan och pressa över saften från en citron. Blanda försiktigt om salladen och smaka av med salt och peppar.

 

Vid servering: Skär Vindelnrökt fläskkarré i tunna skivor och servera tillsammans med potatissalladen. Smaklig måltid!

 

 

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se