Vindelnrökt Fläskkarré med ägg- och ostkräm

Ingredienser:

 

4 skivor Vindelnrökt fläskkarré ca 160g

Olja att steka i

8 strån gräslök

 

Ingredienser ägg- och ostkräm:

 

2 ägg

40 g Västerbottensost

2 msk standardmjölk

 

 

Gör så här:

Gör i ordning ett vattenbad. (Det vill säga en kastrull med vatten på spisen och en bunke där botten precis tar i vattenytan i kastrullen.) Blanda ägg, ost och mjölk i bunken, vispa runt ordentligt. Ställ sedan bunken ovanpå kastrullen och slå på värmen,

det ska inte koka så medelhög värme. Rör om i äggsmeten under tiden den värms tills smeten tjocknar. Om du har en termometer så ska äggsmeten komma upp i 80 grader. Värm bara inte för mycket så att äggen blir kokta.

 

Skär fyra ca en halv centimeter tjocka skivor utav Vindelnrökt fläskkarré och stek i en panna med lite olja tills de fått fin färg på båda sidorna. Låt bitarna rinna av på lite hushållspapper.

 

Lägg bitarna på ett uppläggningsfat och toppa med en klick av ägg- och ostkrämen. Garnera med ett strå gräslök. Servera och njut!

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se