Tunnbrödssnittar med Vindelnrökt Fläskkarré, dijonnaise och äppelsallad

Ingredienser:

 

Till 4 rullar, ca 40 snittar

4 skivor mjukt tunnbröd

120 g Vindelnrökt fläskkarré, tunna skivor

 

Dijonnaise

1 äggula

2 msk dijonsenap

2 dl rapsolja

Ev. 1 msk vatten

0,5 tsk sherryvinäger

Salt

 

Eller

2 dl majonnäs

2 msk dijonsenap

salt

 

Äppelsallad

1 äpple (gärna med rött skal), i små stavar

8 rädisor, i små stavar

1 msk kallpressad rapsolja

1 tsk sherryvinäger

1 tsk honung

0,5 dl persilja, finhackad

 

 

 

Gör så här:

Börja med dijonnaise: Lägg äggula och dijonsenap i en bunke och vispa tills det blir lite fluffigt. Samtidigt som du vispar kraftigt häller du försiktigt ner olja (till en början droppvis, för att sedan hälla i en tunn stråle) i ägg och dijon-blandningen. Allt eftersom kommer majonnäsen att tjockna, om du tycker att den blir för tjock så häller du i vatten. Använd all olja. Om du använder färdig majonnäs är det bara att blanda resterande ingredienser med majonnäsen.

 

Äppelsallad: Dela äpplet i fyra delar och skär bort kärnhuset. Gör sedan tunna skivor som du strimlar i små ”tändstickor”. Gör samma sak med rädisorna. Lägg i en skål och blanda med resterande ingredienser.

 

Skiva fläskkarrén i tunna skivor.

 

Lägg ut fyra skivor mjukt tunnbröd och bred på ett lager med Dijonnaise. Lägg den skivade Vindelnrökta fläskkarrén ovanpå och rulla ihop. Skär lagom stora ”stubbar” av bröden och lägg på ett fat. Toppa snittarna med äppelsalladen, servera och njut!

 

 

 

 

 

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se