Torsk med Vindelnrökt Sidfläsk

4 portioner

 

2 bitar torsk, cirka 300 gram styck

100 gram Vindelnrökt sidfläsk

2 msk olivolja

4 krm salt

2 krm vitpeppar

1 bit pepparrot, ca 5 cm

potatis (gärna mandelpotatis), gröna ärtor och brynt smör till servering

 

Gör så här:

Värm ugnen till 120 grader. Tärna och stek det Vindelnrökta sidfläsket, låt det rinna av på papper. Sätt en stor ugnsfast stekpanna på värme eller använd en ugnsform. Häll i och smörj formen med olivolja. Lägg i fisken med lite mellanrum. Salta och peppra och vänd runt torsken i olivoljan. Sätt in fisken i ugnen. Ugnsbaka cirka 30-45 minuter. Torsken bör nå en kärntemperatur på ca 50 grader.

 

Börja gärna koka potatis under tiden och förbered övriga tillbehör. Skala och riv pepparroten fint. Smält smöret och koka ärtorna. Vid servering, strö över det tärnade sidfläsket och riven pepparrot, servera potatis, ärtor och brynt smör till.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se