Stekt ris med Vindelnrökt picnicbog, grönsaker och sweet-chilidressing

Ingredienser:

 

400g Vindelnrökt picnicbog, tärnad

4 portioner långkornigt ris, kokt

2 dl gröna ärtor

1 liten röd paprika, tärnad

1 liten orange paprika, tärnad

1 liten purjolök, strimlad

1 röd lök, skivad

½ dl rapsolja till stekning

 

Ingredienser dressing:

 

2,5 dl crème fraiche

5 msk sweet-chilisås

1 tsk vitvinsvinäger

Salt och peppar

 

Gör så här:

Koka ris enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.

 

Tärna Vindelnrökt picnicbog och paprika i kuber på 1x1 cm. Skär purjolök och röd lök i skivor.

 

Sweet-chilidressing: Blanda crème fraiche med sweet-chilisås och vitvinsvinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar.

 

Vid servering: häll olja på stekhällen/i pannan. Börja med att steka picnicbogen tills den fått lite färg, tillsätt därefter grönsaker och stek ytterligare några minuter. Lägg i riset och ärtor. Stek tills allt blivit varmt. Avsluta med att ringla över sweet-chilidressingen. Smaklig måltid!

 

 

 

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se