Somrig sallad med Vindelnrökt Skinka,

melon och fetaost

4 portioner

3 msk olivolja

1 msk vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger

½ tsk salt

ca 400 g blandad sallad

100 g ruccola

2 rödlök, tunt skivade

400 g cantaloupe- eller honungsmelon, skuren i ca 2 cm stora bitar

 

300 g Vindelnrökt skinka, tunt skivad

200 g fetaost, bruten i bitar

chiliflakes

svartpeppar

 

Gör så här:

Börja med att vispa ihop olivolja, vinäger och salt till en vinägrett. Riv salladen i bitar, blanda med ruccolan, skölj och låt rinna av. Blanda salladen med melon och rödlök, vänd ner vinägretten och lägg upp på 4 tallrikar eller ett stort fat. Toppa med fetaost och Vindelnrökt skinka, strö över chiliflakes och nymalen svartpeppar.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se