Smördegssnibbar med Vindelnrökt Skinka

16 snibbar

 

1 paket Vindelnrökt skinka, färdigskivad (ca 100 g)

1 smördegsplatta

2 dl riven Västerbottensost

2-3 msk senap

svartpeppar

1 ägg

 

Gör så här:

Dela smördegen i 16 små fyrkanter. Strimla skinkan. Klicka ut lite senap på varje fyrkant, dra några drag med pepparkvarnen och fördela strimlad skinka och riven ost i ena hörnan av alla fyrkanter. Vik ihop på diagonalen till små trekanter. Om du inte får kanterna att fästa ihop, prova med lite vatten som klister. Lägg ut snibbarna på en bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg och gratinera i 225 grader, ca 10-12 minuter, eller tills de fått fin färg. Låt svalna en stund före servering.

 

Tips! Osten går att byta ut mot chevré, fetaost eller t ex gorgonzola om du föredrar det. Blir också gott med hackade örter i fyllningen, t ex timjan.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se