Smördegsbakad Vindelnrökt skinka med ägg

9 portionsbitar

 

1 paket Vindelnrökt skinka, färdigskivad (ca 100 g)

1 smördegsplatta

9 ägg

1 pkt krasse

svartpeppar

 

Gör så här:

Dela smördegsplattan i 9 fyrkanter. Lägg i t ex en muffinsplåt (se tips nedan) och gör en grop i varje liten platta. Dela skinkan i lagom stora bitar, nästan lika stora som smördegen. Knäck ett ägg i varje grop. Gratinera i ugn på 200 grader cirka 15-20 minuter eller tills ägget känns lagom tillagat och smördegen fått fin färg. Äggulan ska helst vara ganska rinnig, det blir godast då! Låt svalna några minuter. Dekorera med krasse och ta några drag med pepparkvarnen precis före servering.

 

Tips! Har du ingen muffinsplåt går det bra med portionsformar, annars finns risken att äggen rinner över kanten. Som alternativ går det att göra en liten kant av smördegen på varje bit och lägga ut på bakplåtspapper på plåten. Kanten blir inte lika spröd men god ändå!

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se