Sillsallad med Vindelnrökt Sidfläsk

Ingredienser:

Ca. 4 portioner

 

100 g Vindelnrökt sidfläsk

100 g matjessillfiléer

5 st små kokta kalla potatisar

1 st äpple, i tärningar

0,5 st rödlök, finhackad

1 dl gräddfil

3 st inlagda rödbetor, i tärningar

Kryddpeppar, nymald

0,5 dl dill

 

Gör så här:

 

Börja med att skära sidfläsk i små tärningar och stek i en panna tills det blivit knaperstekt. Låt fläsket rinna av på ett hushållspapper.

 

Skär matjessill, äpple, rödbetor och skalad potatis i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken.

 

Varva potatis, äpple, lök, sill och rödbeta i en skål. Toppa med gräddfil och nymalen kryddpeppar. Avsluta med att ringla över knaperstekt Vindelnrökt sidfläsk och dill.

 

Servera och njut!

 

Tips!

En klassiker till julbordet. Vill du istället ha en ”fläsksallad” byt ut matjessillen mot Vindelnrökt skinka.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se