Rotsakssoppa med Vindelnrökt Sidfläsk

1,5 liter grönsaksbuljong

600g skalade grönsaker och rotfrukter i små bitar.

Till exempel;

300g mandelpotatis

100g palsternacka

50g purjolök/schalottenlök

50g rotselleri

50g morot

50g jordärtskocka

Smör och olja

Kryddor (lite lite salvia)

Salt och peppar

1-2dl grädde el. crème fraîche

Tillbehör:

Knaperstekt Vindelnrökt sidfläsk i små tärningar, gula kantareller, sparrisknoppar och broccolibuketter.

 

Gör så här:

”Svetta” de skalade och i bitar skurna grönsakerna i smör och olja. Slå på buljongen och låt koka tills de är nätt och jämnt mjuka. Mixa. Smaksätt. Rör försiktigt i grädde eller crème fraîche.

 

Placera finhackat knaperstekt Vindelnrökt sidfläsk tillsammans med smörfrästa gula kantareller, 1 förvälld sparrisknopp och 2 små förvällda buketter broccoli i tallriken. Slå den heta soppan över. Ät och njut!

 

Detta recept är för 4 varmrätter, alternativt 6-8 förrätter.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se